Kvalifikacija: Sertifikat A1 Trening paket: Osnovni kurs da postanete kuvar Broj časova: 350 Oblast programa: Lične usluge – ugostiteljstvo
Prijavite se na ovu obuku za zanimanje preko naše online forme –>
– znanja o vrstama kuhinja i jela, karakteristikama namirnica, začina i sl; – veštine korišćenja odgovarajuće opreme i načina pripreme hrane; – znanja i veštine u oblasti zaštite hrane i održavanja higijene; – poznaje i primenjuje HACCP standard; – poznavanje sredstava i pribora za rad; – poznavanje vrsta mesa i načina njegove obrade; – poznavanje vrsta voća i povrća i načina njihove obrade; – veštine pripreme nacionalnih jela sa jelovnika prema recepturi; – veštine pripreme salata; – veštine pripremanja testa; – osnovna znanja i veštine aranžiranja hrane; – veštine pripremanja supa, čorbi i sosova; – znanje prijema narudžbe/izdavanja hrane; – veštine serviranja hrane i usluživanja gostiju; – veštine pružanja prve pomoći i zaštite na radu; – veštine komunikacije sa kolegama
Minimum II stepen stručne spreme.
Prednosti:
Lica iz delatnosti ugostiteljstva i prehrane. Odgovarajuće iskustvo, profesionalna interesovanja i sposobnosti takođe se uzimaju u obzir.
Karijerne mogućnosti:
Obuka za kuvare pruža put ka karijeri u oblasti ugostiteljstva. Kurs je namenjen osobama koje žele da rade kao kuvari u restoranima sa standardnom ponudom nacionalne kuhinje.
Tokom kursa polaznici će steći osnovna znanja i veštine za rad na poslovima kuvara što im omogućava uspešno uključivanje u profesiju.
Po završetku kursa je moguće pohađati naprednije programe za kuvare i steći naprednije veštine uključujući i pripremu jela iz međunarodne kuhinje.
Nazad na obuke za zanimanja –>