Izrađivač kora i bureka

Izrađivač kora i bureka – Informacije o obuci:

Kvalifikacija: Sertifikat A1
Trening paket: Osnovni kurs za izrađivača bureka i kora
Broj časova: 170
Oblast programa: Prerada hrane

Prijavite se na ovu obuku za zanimanje preko naše online forme –>

Izra--iva---kora-i-bureka-4

Karijerne mogućnosti:

Pruža put u karijeri u oblasti proizvodnje hrane i usluga. Namenjen je osobama koje žele da rade kao izrađivači bureka i testanih kora u pekarama, pekarskoj industriji i sličnim maloprodajnim objektima kao i onima koji imaju mogućnost započinjanja sopstvenog biznisa.

Izra--iva---kora-i-bureka-5

Ključne kompetencije: Izrađivač kora i bureka

– poznaje osnovne propise o kvalitetu brašna i vode i sirovina koje ulaze u nadev;
– ume da sastavi smešu za izradu testa po recepturi;
– ume da podesi optimalnu temperaturu pojedinih sirovina;
– ume da rukuje priborom i opremom i uređajima u pekari;
– ume da oblikuje testo i izrađuje kore i doda nadev u pripremljene kore;
– ume da pakuje kore;
– ume da izvrši pranje i dezinfekciju pribora, alata, opreme i pogona;
– poznaje i primenjuje HASAP (HACCP) standard
– ima pozitivan stav prema ličnoj higijeni, higijeni pogona i pribora, opreme i uređaja;
– primenjuje principe zaštite na radu i ume da pruži prvu pomoć;

Ulazne kvalifikacije: Minimum osnovno obrazovanje. Prednost III stepen ugostiteljske i prehrambene struke.