kurs nemačkog jezikaKursevi nemačkog jezika

Kursevi nemačkog jezika predstavljaju važnu odluku za svakoga. Kažu da se nemački jezik ne uči iz ljubavi, već iz potrebe. To je u potpunosti razumljivo ako se zna da najveći broj naših ljudi radi u zemljama u kojima se nemački govori – Nemačka, Austrija i Švajcarska. Centar za edukaciju NS PRO GROUP Vam omogućava da učite nemački uz najnoviju literaturu, uz pomoć predavača koji su stručni, posvećeni, i koji vas mogu pripremiti za polaganje TELC sertifikata.

Imamo najveći broj licenciranih TELC ispitivača, koji su istovremeno i predavači u našoj školi. Osim toga, naša škola ima i najveći broj lokacija na kojima je moguće polagati za priznate TELC sertifikate: Beograd, Novi Sad i Užice.

Centar za edukaciju NS Pro Group omogućuje svim zainteresovanim kandidatima da polažu međunarodno priznate ispite nemačkog jezika TELC sa posebnim naglaskom na medicinski nemački. Uz pomoć stručnih predavača, koji su prošli odgovarajuće seminare, učenje nemačkog jezika će vam biti lakše, a put do željenog sertifikata mnogo sigurniji.

 

TELC sertifikati se odnose na nivoe od A2 do C1, i priznati su u svim zemljama nemačkog govornog područja. U Nemačkoj se u nekim pokrajinama izričito traži Gete ili TELC sertifikat. Fleksibilni termini polaganja za neki od TELC sertifikata, uz pogodnosti prilikom rezervacije i plaćanja ispita, su samo neki od razloga zašto odabrati polaganje, uz mogućnost pripreme u našem centru. Za sve dalje informacije stojimo vam na raspolaganju!

Učenje nemačkog jezika

…nekada je bilo usmereno na osnovno poznavanje nemačkog jezika. Danas se traži ozbiljno poznavanje jezika do nivoa B2 i C1.

Centar za edukaciju NS Pro Group pruža Vam mogućnost za učenje nemačkog jezika ukoliko vam je dobro znanje potrebno zbog posla u nemačkoj kompaniji u Srbiji, ili zbog posla koji Vas čeka u Nemačkoj, bračnog pridruživanja, studija u inostranstvu, ili jednostavno ako imate želju da aktivno radite na svom dodatnom obrazovanju.

Prijavite se na kurs iz nemačkog jezika preko naše online prijave –>

Kursevi nemačkog jezika za medicinare (lekare, sestre i tehničare)

Centar za edukaciju NS Pro Group omogućuje svim zainteresovanim kandidatima sa teritorije Srbije da polažu međunarodno priznate ispite nemačkog jezika Telc sa posebnim naglaskom na medicinski nemački.

Ukoliko ste medicinske struke, a planirate rad u Nemačkoj, neophodno je da imate pre ili kasnije sertifikat B1-B2 Pflege (za medicinske sestre različitih profila) ili B2-C1 Medizin (ako ste doktor). Verujemo da je najbolja odluka za Vas da do željenog sertifikata dođete u Srbiji, jer kada odete na rad u Nemačku sa nivoom B1 ili B2 opštim, moraćete tamo da se doobrazujete na večernjim kursevima, nakon završetka radnog vremena na poslu zbog koga ste otišli.

TELC SERTIFIKATI ZA PFLEGE I MEDIZIN DEUTSCH su JEDINI KOJII SU VAM ZAISTA POTREBNI ZA RAD U STRUCI!

Konačno, čak iako položite na nekom drugom mestu za B opšti nemački, imaćete uslov od poslodavca za steknete sertifikat PFLEGE ili MEDIZIN da biste mogli da radite baš sa Vašom strukom, a ne kao pomoćno osoblje. 

Sertifikati izdati od strane instituta Telc gGMBH priznati su u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj i ekvivalentni sertifikatima izdatim od strane Gete instituta, Austrijskog instituta, kao i TestDaf-a, ali izdvaja ih to što se isključivo u Telcu može polagati za B1-B2 Pflege i B2-C1 Medizin.

Druga veoma značajna prednost jeste mogućnost da dobijete sertifikat čak iako niste prošli recimo za B2 Pflege, jer možda imate znanje za B1 Pflege!

Isto važi i za B2-C1 Medizin: ako niste prošli za nivo C1 Medizin Deutsch, niste pali, već ste možda stekli sertiikat B2 Medizin!

“Medicinski nemački jezik”, saznajte više →

Korisne informacije za odlazak na rad u Nemačku | Vežbe online

kurs nemačkog jezika

TELC međunarodno priznati sertifikati

TELC sertifikati izdaju se od strane instituta TELC GMBH, (www.telc.net). Ovi sertifikati su priznati u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. U određenim pokrajinama u Nemačkoj su isključivo priznati TELC i Goethe sertifikati. Centar za edukaciju NS Pro Group organizuje pripremne kurseve za sve zainteresovane da polažu međunarodno priznate ispite nemačkog jezika TELC.

TELC ispitom se testira poznavanje nemačkog jezika za ona lica koji uče nemački, a žele međunarodno priznatu potvrdu o aktivnom poznavanju ovog jezika. Sertifikat TELC instituta može se koristiti prilikom zapošljavanja u firmama i institucijama u zemljama nemačkog govornog područja ili onih koje imaju svoje ispostave u Srbiji.

Nivoi kurseva nemačkog jezika i CEF/GER klasifikacija predviđa tri grupe poznavanja nemačkog jezika, i to:
A – Kandidat početnik,
B – Napredni kandidat i
C – Samostalni kandidat.
U skladu sa ovom podelom, Centar za edukaciju NS Pro Group Novi Sad, organizuje u 6 nivoa kurseva nemačkog jezika: A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Karakteristike svakog od 6 nivoa CEF klasifikacije

A1 nivo:

– A1 nivo je prvi nivo koji polaznik može da pohađa prema CEF klasifikaciji. Ovaj kurs organizuje se kroz grupnu nastavu, a prema zahtevima polaznika, moguće je pohađati ga radeći u paru ili individualno.

– Ovaj nivo najčešće traje oko četiri meseca.

– Polaznici po završetku kursa polažu završni ispit i dobijaju sertifikat.

Znanja i veštine koje polaznik stiče:
– Može da razume i koristi svakodnevne izraze i uobičajene fraze.

– Zna da se predstavi i da predstavi druge, da postavi pitanja i na njih odgovori, ukoliko su ona jednostavna.

– Ospobljen je za jednostavnu komunikaciju sa sagovornikom koji govori polako i spreman je da pomogne u razgovoru.

A2 nivo:

A2 nivo podrazumeva trajanje jednako kao i A1.

Znanja i veštine koje polaznik stiče:
– Koristi zasebne rečenice i izraze koji su vezani za neposredno iskustvo i dešavanja oko njega.

– Sporazumeva se u jednostavnim, rutinskim situacijama koje se odnose na svakodnevnu tematiku.

B1 nivo:

B1 nivo pripada srednjem nivou i traje šest meseci uz nedeljnu dinamiku istu kao i kod prethodnih nivoa.
Polaznici rade završni test i ukoliko uspešno polože dobijaju sertifikat našeg centra.

Završni ispit je i priprema za polaganje međunarodno priznatih ispita.

Znanja i veštine koje polaznik stiče:
– U stanju je da razume bitne delove jasnih poruka na standardizovanom jeziku o svakodnevnim temama.

– Može da se snađe u većini situacija, sastavlja jednostavne i logične tekstove na njemu poznate teme.

– U stanju je da opiše događaje, iskustva, želje i da obrazlaže svoje mišljenje ili planove.

B2 nivo:

B2 nivo učenja nemačkog jezika spada u kategoriju zahtevnijih nivoa i zahteva i do osam meseci učenja.

Znanja i veštine koje polaznik stiče:

– Može da razume složene tekstove koji se bave tematikom iz raznih segmenata života, kao i stručne tekstove.

– Može aktivno da komunicira sa sagovorncima bez teškoća.
Osposobljen je da sastavlja tekstove koji detaljno opisuju određene teme, iznoseći svoje ili tuđe mišljenje.

– Osposobljen je da ispit polaže i u Goethe institutu, budući da se za ovim sertifikatom javlja najveće interesovanje posebno kod lica sa visokom stručnom spremom koja planiraju odlazak na rad u zemlje nemačkog govornog područja (uslovi za dokazivanje znanja jezika mogu se pogledati na internet stranicama ambasada).

C1 i C2 nivoi:

C1 i C2 nivoi su izuzetno visoki nivoi poznavanja nemačkog jezika. Smatra se da izvorni govornici koriste nemački jezik u ravni sa polaznikom koji završi C2 nivo.

Svaki od ova dva nivoa traju po 120 časova, što je najčešće oko devet meseci učenja.

Znanja i veštine koje polaznik stiče:

Može da razume duge tekstove različitih sadržaja kao i da shvati njihovu suštinu.

Izražava se tečno bez poteškoća koristeći bogat fond reči.
Osposobljen je da koristi nemački jezik u svim segmetnima života i to u raznim kontekstima.

Pismeno se izražava sa lakoćom, i sastavlja dobro struktuirane tekstove o složenim temama, obraćajući pažnju i na povezivanje ideja u tekstu.
Sa lakoćom razume gotovo sve što pročita ili čuje u razgovoru.

Sposoban je da izvuče suštinu iz pismenih ili usmenih izvora, kao i da rekonstruiše tekstove usmeno argumentujući svoje stavove.

Govori, čita i piše tečno i precizno, čak i kada j reč o vrlo složenim situacijama.

Kurs nemačkog jezika preko Skype-a

Ukoliko Vam je komlikovano da dolazite do naše škole, ili ukoliko se ne nelazimo u Vašem gradu, i dalje smo u mogućnosti da Vam pomognemo u učenju!

Nastava preko Skype-a omogućava Vam da u vreme koje Vama odgovara pohađate nastavu i da napredujete tempom koji Vi određujete! Pozovite nas na 060/0422-004 i zakažite svoj 1.čas! Osim toga, ako Vas zanima nešto više o online nastavi, kliknite na sajt pod naslovom “Najveći nemački Online-Kurs”.

Možete da nam pišete direktno putem mejla, a

možete i da nas kontaktirate preko:

Adresa: Železnička 4, 21000 Novi Sad, Srbija

Telefoni: 021/422-003, 422-004, 475-4320

Email: info@nsprogroup.edu.rs

FB: NS PRO GROUP

YouTube: Centar za edukaciju NS PRO GROUP

Viber: 060/0422004